Circa 600 de militari americani si romani se antreneaza impreuna, pina in octombrie, la Baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu.
Subunitatile mixte romano-americane vor executa misiuni de cercetare, operatiuni urbane, ambuscada si reactie la ambuscada, patrule, prim-ajutor, puncte de control trafic.

Ceremonialul militar, primul de acest gen organizat in Romania de la sosirea militarilor americani, s-a desfasurat, vineri, la Baza Mihail Kogalniceanu. Dupa o slujba religioasa si intonarea imnului de stat al Romaniei si cel al SUA, cei doi codirectori ai exercitiului au tinut cite un discurs. Colonelul Peri Anest a declarat ca exercitiul ofera posibilitati importante de antrenament a trupelor intr-un mediu multinational combinat, iar colegul sau roman, colonelul Eugen Romanescu, a apreciat ca e vorba despre o noua etapa in pregatirea trupelor romane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.