Paza la obiective ale Ministerului de Interne si alte obiective strategice pentru siguranta nationala este asigurata de firme private

Mai multe obiective ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) sunt pazite de firme private, contra cost. Lista obiectivelor respective a fost stabilita anul trecut, prin ordin al ministrului, documentul fiind clasificat „secret de serviciu”, conform unei adrese primite de la MIRA, la solicitarea noastra.

Potrivit aceleiasi adrese, fiecare obiectiv MIRA „deruleaza propriile proceduri de achizitie” a serviciilor de paza. Se da exemplul Centrului Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu „Dr. N. Kretzulescu”, apartinand Directiei Generale Medicale a MIRA, care a incheiat un contract pentru servicii de paza cu firma Bronec International. Valoarea serviciilor pentru anul in curs este de 77.684,69 lei. Firma Bronec este patronata de fostul ofiter de politie Dorian Necula, trecut in civilie acum 12 ani, dupa o condamnare cu suspendare pentru furt.

Alte obiective MIRA, carora nu li se mai asigura paza cu jandarmi, au recurs la o solutie mai putin costisitoare. De pilda, Centrul Cultural al ministerului a angajat pentru paza patru persoane, platite cu ceva mai mult decat salariul minim pe economie.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.