Din cauza secetei, compania de stat cumpara energie de la bursa cu 50 de euro/MWh ora si o revinde cu 20 de euro „baietilor destepti” cu care are contracte pe 10 ani. Contractele preferentiale umfla pretul kilowattului pe factura populatiei.

Seceta si contractele de energie ieftina ale „baietilor destepti” vor mari anul acesta factura la electricitate mai mult decat era prognozat.

Hidroelectrica SA, cel mai ieftin producator de energie din Romania, recurge la inginerii energetice si artificii de calcule pentru a proteja contractele de miliarde de euro ale „baietilor destepti”.

Surse din piata de energie au dezvaluit in exclusivitate pentru EVZ ca, doar luna aceasta, Hidroelectrica va cheltui 3,6 milioane de euro pentru a cumpara curent prin bursa de energie ca sa acopere contractele cu „baietii destepti”, dar si energia pentru populatie.

Afaceri fara prognoza

Hidroelectrica SA, companie de stat, a vandut energie, in avans pe zece ani, fara sa se asigure ca va dispune de resursele de apa necesare cantitatilor contractate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.