Politistii si procurorii romani, in colaborare cu autoritatile spaniole, au destructurat o retea de traficanti care transportau stupefiante prin inghitirea dozelor, in urma unei investigatii care a durat aproximativ doi ani.
Traficantii au introdus in Romania peste 170 de kilograme de cocaina, prin metoda transportului drogurilor "ascunse" in stomac, sub forma de capsule. Reteaua a fost destructurata intr-un interval de doi ani, 2005 - 2007, prin investigatii intreprinse de politistii si procurorii ploiesteni. Gruparea de traficanti era formata din cetateni nigerieni si romani si actiona pe relatia America de Sud - Europa. Potrivit anchetatorilor, romanilor le revenea partea cea mai riscanta si dificila a "afacerii": inghitirea capsulelor de cocaina si transportul acestora peste granita. Reteaua aducea drogurile din Venezuela, Mexic si Columbia, le transporta prin Romania, avand ca destinatie statiunile turistice din Spania, Olanda, Suedia si Norvegia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.