Membrii noului Consiliu de Administratie al TVR si-au publicat pe site-ul institutiei declaratiile de avere. Facute mai mult in bataie de joc, declaratiile nu sunt completate la fel, multe nu explica sursa veniturilor, averile sunt in cele mai multe cazuri supraevaluate sau incomplete, dupa cum sustin surse din interiorul institutiei. In schimb, peste 80% dintre membrii Consiliului si-au marit averile in ultimul an, achizitionånd autoturisme, terenuri, case sau si-au ingrasat conturile bancare.

Cea mai spectaculoasa declaratie de avere este cea a Annei Juganaru, care numai in anul 2006 si-a achizitionat sase terenuri agricole sau intravilane, in schimb conduce o Dacia Solenza veche de patru ani. Alexandru Sassu declara in schimb ca detine bijuterii, tablouri, obiecte de cult si carti in valoare de 300.000 de euro si depozite bancare de aproape 90.000 de euro. La polul opus se situeaza Vlad Velcu. El nu detine nimic, dupa cum declara, in afara salariului anual de 64.000 de lei.

Sorin Burtea, membru reales de angajati si in actualul Consiliu, are in schimb cea mai „haioasa“ declaratie de avere. Desi are o datorie de 3.000 de euro pentru un leasing la un autoturism, acesta completeaza la rubrica de plasamente si investitii financiare un avans pentru o casa in valoare de 25.000 de euro si... imprumutul unui prieten cu suma de 25.000 de euro si a familiei sale cu suma de 22.000 de euro. Probabil ca asteapta dobånda de la acestia, pentru ca altfel nu intelegem unde este investitia!

Dupa controversatele propuneri si alegeri pentru noul Consiliu de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a venit si vremea ca proaspetii membri sa-si depuna declaratiile de avere. Alaturi de ei, directorul general interimar al institutiei, Alexandru Sassu, este de departe omul cu cele mai mari lichiditati din cadrul CA. Declaratiile, depuse pana la sfarsitul lunii iulie, sunt publicate pe site-ul televiziunii, dar, in acelasi timp, par facute in graba si in bataie de joc. Se poate observa cu usurinta ca in ultimul an calendaristic, averile lor au crescut semnificativ, iar multi nu spun de unde au facut rost de banii declarati, altii nu nominalizeaza bunurile, numindu-le „personale“. Numitorul comun al tuturor declaratiilor de avere pare a fi supraevaluarea bunurilor si a investitiilor deja facute. Este destul de greu sa gasesti un CA in care peste 80 % din membrii lui au fost loviti brusc de setea achizitionarii de autoturisme, terenuri, apartamente sau umplerea cardurilor bancare pana la refuz cu doar cateva luni inainte de a fi pusi sa tina in mana haturile „celei mai sarace televiziuni“, care se confrunta in ultimul timp cu mari probleme financiare.

Presedintele-director general interimar al SRTv Alexandru Sassu scrie in declaratia sa de avere ca detine: un teren intravilan agricol de 2.000 de mp (Str. Neajlovului, Bucuresti); un apartament de 200 mp (Str. Silvestru, Bucuresti); un autoturism Jeep Grand Cherokee, cumparat in 2007; tablouri, obiecte de cult, bijuterii si carti in valoare totala de 300.000 de euro; doua active financiare la o banca, deschise in anul 1998: 19.018 euro si 81.342 dolari.

Averea cantaretei Dida Dragan, care a fost propusa de PNL pentru functia de membru in Consiliu, a crescut destul de mult in ultimii patru ani. Daca pana in 2003 detinea doar un imobil de 115 mp, pe Calea Dorobanti 185, si cateva „metale pretioase - personale“, in urmatorii ani, Dida Dragan si-a marit averea cumparand doua terenuri, un magazin si o Toyota. In 2003, Dragan isi deschide un magazin cu o suprafata de 400 mp. A urmat apoi o alta investitie, un autoturism Toyota, in 2004, nespecificand, insa, in declaratia sa de avere, ce tip. In ultimii doi ani, Dragan a achizitionat un teren de 1.000 de metri patrati in Tusnad (2006) si unul din Moara Vlasiei (30.000 mp), in 2007.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.