Medicul Laurentiu Colegra, de la Spitalul Judetean Valcea, a declarat ca numarul victimelor exploziei de la Combinatul Oltchim a ajuns la opt, dintre care trei sunt internati in stare grava la terapie intensiva, informeaza NewsIn.

"Au fost adusi opt pacienti. Trei se afla in stare foarte grava cu arsuri de gradul III si IV, pe 80-90 la suta din suprafata corpului. Au fost prelucrati terapeutic in salile de operatie si acum se afla in saloanele de terapie intensiva. Se continua demersurile terapeutice si de investigatii pentru evaluarea diagnosticului pacientilor raniti. S-au facut cele necesare pentru transportul spre unitati chimice. Am anuntat prin dispecerat un echipaj SMURD care urmeaza sa transporte ranitii la Bucuresti", a declarat Colegra la Realitatea tv.

O explozie puternica a avut loc astazi la Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea, in urma careia mai multi muncitori au suferit arsuri.

Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale, reusind sa stinga in scurt timp incendiul care a urmat exploziei, in ciuda faptului ca norul negru format deasupra sectiei unde a avut loc deflagratia le-a ingreunat misiunea.

Directorul Oltchim Rm. Valcea, Constantin Roibu, a declarat ca explozia produsa la combinat intr-o instalatie de poliester a fost cauzata de cresterea presiunii, din cauza unei defectiuni tehnice.

"A fost o explozie in instalatia de poliester, la un reactor de Prepoliester si sunt trei accidentati. Fara pagube majore. Incendiul a fost localizat si stins la un interval de jumatate de ora. Celelalte instalatii ale combinatului nu sunt afectate, restul combinatului functionand in conditii normale. In momentul exploziei in sectie se aflau doar cele trei persoane ranite. Cauza: a crescut presiunea pe reactorul de prepoliester sau se poate sa se fi depasit si temperatura pe reactor", a declarat Roibu la Realitatea TV.

Directorul a mai spus ca va putea vedea acest lucru mai clar dupa ce vor fi luate diagramele cu parametrii de functionare din tabloul de comanda.

In Ramnicu Valcea, cu toate asigurarile date de oficialii combinatului si de autoritatile locale ca norul degajat in urma exploziei nu este toxic, locuitorii si-au inchis geamurile de la case si apartamente


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.