ANL ar putea renunta la programul de construire a locuintelor prin credit ipotecar.

De preturile mici ale ANL s-ar putea bucura doar tinerii chiriasi

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) ar putea renunta la unul din cele doua programe derulate, respectiv la cel destinat construirii locuintelor in sistem de credit ipotecar, dupa efectuarea unei analize, a declarat ieri ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, Laszlo Borbely.

„Vom analiza daca terminam locuintele in derulare si incepem altele sau daca vom incepe alte programe. Ma gindesc sa renuntam la constructia de locuinte cu credit ipotecar, deoarece nu este un proces foarte rentabil si, in plus, sint proiecte care dau foarte multa bataie de cap, in principal din cauza problemelor legate de utilitati sau exproprieri. Noi am inceput acest program in 1999, cind creditul ipotecar nu exista, acum insa toata lumea poate accesa aceste credite si nu mai sintem spectaculosi“, a spus ministrul Borbely.

Directorul general al ANL, Gheorghe Popescu, spune ca programul de constructie a locuintelor prin credit ipotecar si-a aratat utilitatea doar pina in 2004-2005. „Programul a avut un merit caci a contribuit la aparitia acestui sistem in Romania, pina in 2000. El s-a justificat pina in 2004-2005 si poate ar trebui indreptat spre zona privata“, afirma Popescu, adaugind ca totusi este doar o opinie personala. „De-a lungul timpului, mai multi dezvoltatori privati s-au declarat incomodati de faptul ca ANL practica preturi mici la locuintele pe care le vinde“, mai precizeaza directorul general al ANL.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.