Fost reprezentant al Coalitiei Internationale in Irak, diplomatul roman Radu Onofrei este dorit de catre autoritatile de la Bagdad in functia de reprezentant al ONU in Irak

Legaturile lui Radu Onofrei cu Irakul vin din perioada comunista.

Ministrul irakian de Externe, Hoshyar Zebari, i-a cerut secretarului general ONU, Ban Ki-moon, sa il numeasca in functia de sef al misiunii Natiunilor Unite in Irak pe actualul ambasador roman in Iordania, Radu Onofrei.

In 2003, dupa caderea lui Saddam Hussein, Radu Onofrei a fost numit reprezentant al Romaniei pentru reconstructia Irakului. Ulterior, el a devenit reprezentantul intregii Autoritati Provizorii a Coalitiei din Irak la MAE irakian.

Romania l-a nominalizat pe Onofrei pentru noua functie in cadrul ONU cind tara noastra si-a prezentat candidatura pentru postul de reprezentant special al secretarului general al ONU in Irak, dupa incheierea mandatului actualului titular. Oficiali ai MAE ne-au declarat ca, datorita succesului pe care l-a avut Romania cu presedintia Consiliului de Securitate al ONU de la finele lui 2005, o prioritate a diplomatiei romanesti este ocuparea cit mai multor functii in comisiile si organismele ONU. Tara noastra si-a depus candidatura pentru mai multe pozitii in cadrul Natiunilor Unite, printre care cea de presedinte al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului pe care o detine in prezent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.