Generalul in rezerva Mircea Vasilescu, seful Auditului Armatei, este acuzat de o subordonata de hartuire si abuz sexual. Academia Catavencu publica o ancheta in care dezvaluie plangerea facuta la Parchet de o jurista a Auditului Armatei. Sesizarea a fost verificata, conform jurnalistilor de la Academia Catavencu, si de Corpul de Control al Ministerului Apararii. Generalul a fost sef al Auditului, a iesit la pensie in timpul mandatului lui Teodor Atanasiu si a fost reangajat, ca civil, in aceeasi functie, de actualul ministru, Teodor Melescanu. Jurnalistii scriu ca generalul ar fi devenit membru PNL, dupa ce a iesit in rezerva. Subordonata care a facut plangere impotriva generalului spune ca in ultimii ani, sapte angajate care nu au rezistat presiunilor lui Vasilescu si-ar fi dat demisia.

Catavencu precizeaza ca rapoartele departamentelor de control ale Ministerului Apararii ar fi constatat ca afirmatiile subordonatei sunt intemeiate si ca acest lucru ar fi fost adus si la cunostinta ministrului Melescanu. Contactat de jurnalistii Academiei, biroul de presa al ministerului a declarat prima data ca pana la finalizarea anchetei procurorilor, nu se pronunta. Dupa numai o zi, acelasi birou de presa a comunicat ca,indiferent de deciziile ulterioare ale justitiei, ministrul a hotarat ca generalul in rezerva sa fie eliberat din functie. Ministrul Apararii intentioneaza sa numeasca o alta persoana la conducerea Directiei de Audit a institutiei pentru a depasi aceasta situatie. Generalul in rezerva Mircea Vasilescu, acuzat de hartuire sexuala era doar director interimar al directiei. Biroul de presa al ministerului a transmis ca, pe moment, Teodor Melescanu a luat doar aceasta masura. O decizie finala va fi luata doar dupa ce justitia se va pronunta asupra acestui caz.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.