Ca si cum ar fi banuit ca o mare parte a lucrarilor de renovare a unitatilor de invatamant nici nu au inceput, primul ministru Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, sa inceapa controalele in unitatile de invatamant, pentru a verifica starea investitiilor in infrastructura si utilitati, astfel incat anul scolar sa poata incepe in conditii optime.

Guvernul Romaniei a aprobat alocarea unor fonduri in valoare de 320 milioane lei noi din bugetul de stat, pentru finantarea lucrarilor de reabilitare si reparatii si construirea unor unitati noi de invatamant. De acesti bani urmeaza sa beneficieze 2.344 unitati de invatamant preuniversitar de toate nivelurile - gradinite, scoli cu clasele I - VIII, licee - din intreaga tara. Fondurile vor fi utilizate pentru executarea unor lucrari de consolidare sau reabilitare a imobilelor in care functioneaza institutii de invatamant preuniversitar, pentru asigurarea utilitatilor, pentru realizarea de campusuri scolare, precum si pentru infiintarea si modernizarea unor scoli de arte si meserii. Sumele vor fi transferate catre bugetele locale, pe masura angajarii cheltuielilor, prin intermediul inspectoratelor scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti. Acesti bani se adauga celor 437,6 milioane de lei alocati M inisterului Educatiei de Executiv in luna mai a acestui an, pentru realizarea de investitii in educatie in cursul anului 2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.