Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a retras de pe piata doua marci de paste de dinti chinezesti, care contin o substanta toxica. Cele doua marci de paste de dinti pot produce grave disfunctii renale, hepatice si ale sistemului nervos central.
Maxam Triple Action si Spearmint Tri Leaf Travel Pack sunt doua paste de dinti periculoase atat pentru copii, cat si pentru adulti, din cauza continutului ridicat de dietilen glycol. Acesta este un solvent utilizat in mod normal in produsele antigel. In urma controalelor efectuate in tara, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a identificat aceste paste de dinti in Bucuresti si in judetele Ilfov si Dambovita.

ANALIZE. "ANPC a dispus prelevarea de probe din sase sortimente de paste de dinti din gama Maxam si Spearmint, produse in China. In urma analizelor efectuate in Laboratoarele LAREX Bucuresti s-a constatat ca Maxam Triple Action (135 g) contine o concentratie de 9% dietilen glycol, iar Spearmint Tri Leaf Travel Pack (25 ml) - o concentratie de 5,4% dietilen glycol. Dupa aflarea rezultatelor, ANPC a solicitat un punct de vedere al Ministerului Sanatatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.