Cotidianul va prezinta noua garda de prefecti recent numiti in functie de premierul Tariceanu: o jurista de 32 de ani, un fost sculer-matriter sau un inginer. Ce au ei in comun este stampila PNL pe carnetul de partid.

Adriana Dontu este de luni prima femeie prefect a judetului Brasov. Si cel mai tinar prefect al Brasovului. Fost subprefect, Dontu a facut rocada cu ex-prefectul Aurelian Danu, care, pina la numirea din ianuarie 2005, a fost vicepresedinte si purtator de cuvint al PD Brasov.

In virsta de 32 de ani, Adriana Dontu este licentiata a Facultatii de Drept din Bucuresti si a fost numita secretar general interimar al Prefecturii Brasov in decembrie 2005. Pina la depolitizarea institutiei prefectului, actualul prefect facea parte din Biroul Judetean de Conducere al Organizatiei de Femei a PNL Brasov si era director adjunct la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Cel de-al 12-lea prefect de dupa 1990 al Brasovului este sotia consilierului judetean liberal Mihai Dontu, om de incredere al presedintelui filialei PNL si seful Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu. Prezent la ceremonia de instalare in post, secretarul de stat de la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Victor Paul Dobre, a sustinut ca rocada dintre cei doi inalti functionari publici a fost un simplu act administrativ, fara nici o conotatie politica. Spre deosebire de presedintele PD Brasov si primarul orasului de la poalele Timpei, George Scripcaru, care e convins ca rocada prefectilor a fost comandata politic. Mai ales dupa ce Aurelian Danu a atacat luna trecuta in contencios administrativ unele hotariri ale plenului Consiliului Judetean.

Noul prefect nu are o avere de invidiat. Detine un apartament de 75 de metri patrati impreuna cu sotul, fiecare are o masina (Volkswagen si Seat), iar Adriana Dontu si-a mai trecut in cont bijuterii in valoare de 10.000 de lei si 5.000 de euro in numerar.

Ea nu va sta prea mult in scaunul de prefect, pentru ca peste citeva luni va intra in concediu de maternitate, fiind insarcinata. Adriana Dontu a refuzat sa comenteze acest aspect, rezumindu-se sa declare ca „voi incerca sa imbin cariera profesionala cu viata de familie“.

Despre noul prefect al judetului Ialomita, Stelian Caramitru, Cotidianul a scris saptamina trecuta ca este aceeasi persoana pe care premierul Tariceanu o dadea afara din fruntea Directiei Generale pentru Inspectie si Control a Agentiei National Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Tariceanu ii transmitea lui Caramitru, prin purtatorul de cuvint, ca nu si-a facut treaba in timpul crizei aviare si ca a stat in birou, in loc sa mearga pe teren. In toamna lui 2004, Caramitru a fost eliminat de pe listele PNL pentru Parlament, alaturi de omul de afaceri Viorel Catarama, deoarece nu indeplinea criteriile Coalitiei pentru un Parlament Curat.

Cu timpul, lucrurile s-au uitat si Caramitru, care a ramas liberal, a fost nominalizat de premier sa ocupe postul de prefect de Ialomita. Insa actualul titular al postului, Marinica Cazacu, era sa dea peste cap planurile lui Tariceanu de a schimba prefectii numiti de PD. Cazacu a avut duminica seara un accident de motocicleta si teoretic el ar putea intra in concediu medical, aminind prin aceasta instalarea noului prefect. Practic, lucrurile stau altfel. „Eu nu sint las. Nu o sa intru in concediu medical, ca sa fiu acuzat dupa aceea ca am sabotat instalarea noului prefect“, ne-a declarat ieri Cazacu. Intrebat daca va contesta decizia premierului de a-l elibera din functie, Cazacu a precizat: „O sa vorbesc si cu ceilalti colegi si o sa luam o decizie impreuna. In momentul de fata nu s-a hotarit inca nimic“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.