MAPN a publicat ieri un proiect legislativ ce modifica Legea nr. 42/2004, principala noutate fiind introducerea procedurii de "retragere neplanificata" a fortelor armate romanesti dislocate in afara tarii. Conform initiativei legislative, retragerea neplanificata poate fi decisa de Parlament, dupa o propunere a CSAT.

Acest tip de retragere ar fi posibil intr-un interval mai mic de sase luni, in situatii de constrangeri bugetare, dezastre sau daca exista o decizie politica in acest sens. Proiectul MApN mai prevede o modificare importanta, si anume ca propunerea de participare la operatiuni in afara tarii sa cuprinda si o estimare a costurilor. Ambele modificari propuse de minister trimit la argumentele pe care PNL le-a invocat in ultimul an cand a vorbit cu insistenta despre retragerea trupelor din Irak. Argumentul cel mai des folosit de liberali a fost ca retragerea se impune pentru ca Romania nu-si poate permite financiar mentinerea acestor trupe.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.