Fratele lui Omar Hayssam este urmarit penal in dosarul disparitiei din tara a afaceristului. Omar Mahmoud, cu ajutorul unor complici, si-a ascuns fratele pe un vapor si l-a trimis in Siria.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au inceput ieri urmarirea penala fata de Omar Mahmoud, fratele lui Omar Hayssam. Mahmoud este acuzat ca ar fi inlesnit iesirea din tara a fratelui sau. Omar Mahmoud impreuna cu Mustafa Tartoussi si Omar Mouchkles ar fi planificat si inlesnit in perioada 23-30 iunie 2006 iesirea frauduloasa din Romania a lui Omar Hayssam, desi cunostea faptul ca acesta era trimis in judecata pentru savarsirea unor acte de terorism.

Omar Mahmoud s-a prezentat ieri la Parchetul General pentru a lua la cunostinta acuzatiile la adresa sa. Dupa doua ore a iesit din sediu fara a face declaratii.

Mahmoud mai este inculpat in dosarul Foresta Nehoiu, fiind trimis in judecata pentru spalare de bani si crima organizata. Mahmoud, impreuna cu fratele sau Hayssam ar fi incheiat contractul de privatizare a societatii Foresta SA si apoi, in calitate de presedinte al consiliului de administratie, a dispus vanzarea terenurilor societatii.

In urma cu un an a fost pus sub acuzare si Mustafa Tartoussi, armatorul navei Iman T, nava cu care se presupune ca ar fi fugit din tara Omar Hayssam la data de 30 iunie 2006.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.