Cinci terenuri in Capitala in schimbul unei treimi din Parcul Bordei. Atat au primit de la Prefectura membrii familiei Angelescu ca sa renunte la lupta judiciara pentru zona verde, ramasa astfel integral in mainile lui Costica Constanda. Prefectura Bucuresti a sarit cat ai zice peste pentru a acoperi cele doua dispozitii prin care primarul Basescu a dat Bordeiul lui Constanda, desi instanta retrocedase o treime Angelestilor.

Plimbat prin comisii si instante, Parcul Bordei avea in aprilie 2004 doi stapani. Familia Angelescu primise prin hotarare judecatoreasca dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 10.140 de metri patrati din zona verde, adica o treime, iar Costica Constanda dobandise in septembrie 2003, prin doua dispozitii ale primarului general de atunci, Traian Basescu, intregul parc.

Cele doua decizii contradictorii s-au lasat cu un nou proces intre familia Angelescu si omul de afaceri.

La data de 16 iunie 2004, Ioana Angelescu si mama sa, Geta Nora Menteoru Angelescu, au cerut anularea in instanta a celor doua dispozitii prin care Basescu ii daduse parcul lui Constanda si pe cale de consecinta constatarea nulitatii tuturor vanzarilor succesive ale terenului. Actiunea a fost depusa prin avocatul Alina Gheorghias si a primit termen de judecata la data de 3 septembrie 2004. Argumentele invocate de avocata erau extrem de virulente la adresa autoritatilor si a afaceristului. Potrivit actiunii, improprietarirea lui Constanda cu Parcul Bordei a fost ilegala, deoarece terenul se afla in litigiu cu scopul reconstituirii dreptului de proprietate, iar Primaria Capitalei cunostea acest aspect si nu avea nici un drept sa-l instraineze altor persoane: "O dovata in acest sens este faptul ca instanta a cerut secretarului general al municipiului Bucuresti relatii despre teren si a primit si raspuns".

SMECHERII.
Alina Gheorghias sustinea, de asemenea, ca cele doua ordine favorabile lui Constanda ar fi singurele de acest gen semnate de Traian Basescu si ca omul de afaceri a facut toate eforturile pentru a le obtine tocmai pentru ca pamantul urma sa fie dat familiei Angelescu.

In acelasi proces este chemata in judecata si Banca Raiffeisen, cea care ii daduse lui Constanda printr-un credit ipotecar banii pentru cumpararea Parcului Bordei de la fostii proprietari Tudor Dumitru si Eugen Lincaru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.