Presa britanica continua campania de denigrare a imaginii Romaniei si Bulgariei in cadrul Uniunii Europene. De data aceasta, "The Daily Mail" a publicat un articol in care imigrantii romani si bulgari sunt prezentanti ca fiind o amenintare pentru crapii si stiucile britanicilor. Potrivit materialului, cea mai mare amenintare pentru speciile de crap si stiuca din Marea Britanie sunt est-europenii din Romania, Polonia si Bulgaria, tari unde pestele este considerat "o delicatesa".
Proprietarii crescatoriilor de peste din Marea Britanie se plang ca imigrantii est-europeni nu fac diferenta intre pescuitul sportiv si braconaj. "Plangerile ii vizeaza in special pe est-europeni care au venit in Anglia si, bineinteles, ei au o alta cultura acolo. (...) Este foarte dificil de precizat cati pesti au luat, dar cred ca este vorba de cateva mii", a declarat Peter Cliff, presedintele Asociatiei Crescatoriilor Profesioniste de Peste din Marea Britanie, in articolul citat anterior. Pentru ca imigrantii sa nu le mai ia pestele acasa si sa il prajasca, Cliff a recomandat proprietarilor de crescatorii sa instaleze anunturi in diferite limbi prin care li se cere pescarilor sa arunce prada inapoi in apa.

Se razgandeste Germania?

Germania ar putea amana deschiderea pietei muncii pentru cetatenii romani si bulgari, odata cu apropierea datei preconizate - anul 2009. Desi o parte a social-democratilor a solicitat introducerea unei circulatii libere, seful agentiei germane pentru munca, Frank Juergen Weise a calificat aceasta mutare ca fiind "un semnal eronat". La fel, seful fractiunii crestin-democratilor si socialilor germani, Volker Kauder a propus amanarea cu inca doi ani a deschiderii pietei muncii pentru muncitorii din est. Problema va fi discutata la sfarsitul lui august, in consiliul de ministri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.