Intr-o interventie in direct din Skopje, Monica Macovei a declarat, in emisiunea "Da sau Nu" de joi seara, ca a intampinat dificultati din partea politicienilor, punandu-i-se adesea bete in roate, iar printre principalii oponenti numarandu-se PNL-ul. Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, s-a aratat sceptica si pesimista in legatura cu reformarea acestui domeniu cheie.

"Am avut un sprijin politic initial in 2005, dar acesta a scazut treptat. Nu vom avea o justitie reformata in conditiile actualului CSM. Acesta are toate parghiile si lucrurile se vor misca foarte greu", a afirmat Monica Macovei.

In ceea ce priveste infiintarea Agentiei Nationale de Inregitate, Monica Macovei a declarat ca "bete in roate au pus toate partidele cu exceptia PD, iar cele mai mari bete in roate au pus PNL-ul, chiar premierul". Explicatia fostului ministru este simpla: "Niciun partid nu doreste verificarea propriilor parlamentari, functionari publici sau prieteni. La cum este ANI astazi nici nu va exista o verificare eficienta a averilor. Aceste mecanisme de franare se vor opri doar cu alti politicieni", a mai declarat Monica Macovei.

Intrebata cine fura din banii publici Monica Macovei a denuntat in special puterea, dar nu in mod exclusiv: "Primii vizati sunt cei aflati la putere, in functiile publice. Sigur ca se pot face intelegeri: mai iei ceva, mai dai altceva la schimb. Masina de furat merge din plin".


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.