Rovinari - oferta castigatoare este cu aproape 30 de milioane € mai scumpa

O afacere de sute de milioane de euro a ajuns pe mana suedezilor de la Alstom in urma unei licitatii organizate la Rovinari. Consortiul Insigma a contestat rezultatele licitatiei pentru ca oferta depusa de acesta era mai ieftina cu aproape 30 de milioane de euro.

Consortiul Insigma, format din Insigma Technology Co. Ltd. China si Idreco Italia, cel care s-a “luptat” pentru castigarea statiei de desulfurare la Complexul Energetic Rovinari, a decis sa conteste rezultatul licitatiei. Deoarece Complexul Rovinari a dat castig de cauza ofertei depuse de suedezii de la Alstom, cu toate ca pretul total al lucrarii era substantial mai mare decat al contracandidatilor, chinezii si italienii din consortiul Insigma au depus o plangere la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.

La 21 februarie 2007 a avut loc la Rovinari licitatia la care s-au prezentat cinci firme unite in doua consortii. La primul consortiu, numit Alstom Power, s-au asociat Alstom Power Italia, Alstom Power Suedia si SAEM Energomontaj Romania. Pentru cel de-al doilea consortiu, numit Insigma, s-au asociat Insigma Technology Co. Ltd. China si Idreco Italia. Anuntul privind castigatoarea lucrarii a fost facut de abia in iunie, motivatia autoritatilor constand in volumul mare de documente care au trebuit verificate. Analisti avizati sustin ca membrii comisiei de licitatie si-au canalizat atentia doar spre un singur ofertant, care trebuia sa castige cu orice pret, chiar si cel mai mare. Asta pentru ca asa ar fi primit ordin chiar de la ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Evident, toti neaga un asemenea amestec brutal/


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.