Aeroportul International Bucuresti Baneasa se modernizeaza degeaba. Un sirian a reusit ca in numai doua luni sa faca inutila investitia de cateva zeci de milioane de euro pe care statul roman o face la Baneasa.

Practic, in aproape sase saptamani, Sijri Aimn - cetatean sirian - a ridicat doua vile P+2 exact la 500 de metri de pista de aterizare, fix pe axul ei. Mai grav este ca, pe langa faptul ca aeronavele i-ar zgaria acoperisul la fiecare aterizare sau decolare, cladirea ocupa spatiul special pentru sistemul de balizaj.

Asa ca, in prezent, exista doar doua solutii - ori se muta pista de aterizare (care abia a fost finisata), ori se transforma vila arabului in sistem de balizaj. Ultima varianta e mai riscanta, fiindca, daca arabul aprinde lumina in bucatarie, avioanele pot ateriza langa pista! Solutia demolarii casei e mai complicata. Asta, deoarece vilele au fost construite fara vreo autorizatie, iar autoritatile abia au inceput sa-i caute pe cei raspunzatori pentru ca acestia sa ia o decizie.

In urma cu doua luni, Guvernul a anuntat cu pompa ca a demarat programul de modernizare a AIBB (Aeroportul International Bucuresti Baneasa). In paralel cu lucrarile la pista de aterizare au inceput si manevrele de modernizare a sistemului de securitate. Astfel, s-a luat decizia schimbarii sistemului de balizaj. Acest sistem indica pilotilor pozitia pistei de aterizare in functie de directia zborului. Balizajul este una din cele mai importante sisteme de securitate a zborului, iar lipsa acestuia sau a unei parti din el duce la inchiderea automata a aeroportului.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.