Sotul Elenei Udrea a dat 6.000 de dolari ca sa puna mana pe doua spatii comerciale ultracentrale Omul de afaceri Dorin Cocos, sotul fostului consilier prezidential Elena Udrea, a recunoscut intr-o declaratie de denuntator, facuta la Parchetul General, ca a dat o spaga de 6.000 de dolari, care trebuia sa ajunga la functionari din Primaria Capitalei, pentru a fi favorizat la o licitatie cu imobile.

Marturisirea a fost facuta in dosarul Mariei Zdoca, fost consilier juridic al SC Drupo SA, trimisa in judecata si condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta. Potrivit rechizitoriului, Zdoca - care s-a prezentat Sabau, dupa numele purtat in timpul casatoriei - s-a laudat in octombrie 2000 unei prietene, Constanta Urlea, ca are posibilitatea obtinerii prin licitatie a unor spatii comerciale ultracentrale, in virtutea relatiilor din Primaria Bucuresti.

"Cunoscand faptul ca denuntatorul Cocos Dorin (administrator al SC Dalli SRL, SC Clamari SRL) este interesat de achizitionarea unor spatii comerciale ultracentrale, Urlea Constanta i-a comunicat acestuia propunerea invinuitei si a stabilit o intalnire intre cei doi".

Intalnirea Cocos-Zdoca a avut loc in decembrie 2000, iar dintre spatiile care urmau sa fie scoase la licitatie, Dorin Cocos s-a aratat interesat de fosta cofetarie Lamaita de pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 30, si de actualul sediu al televiziunii B1TV- Calea Victoriei nr. 39.

Destinatia spagii - Primaria Capitalei

Audiat la Parchet in februarie 2002, Cocos povesteste cum a decurs intalnirea. "Sabau mi-a spus ca ar trebui sa dau suma de 6.000 USD, bani pe care ea urma sa-i dea functionarilor din Primaria Capitalei, pentru ca eu sa castig licitatia. Din cate imi amintesc, Sabau vorbea ca licitatia trebuia sa aiba loc pe 17.12.2000 (...).

In baza intelegerii cu aceasta, ne-am intalnit la Casa Enache, unde i-am dat suma de 6.000 USD, precum si un set de documente. Totodata, in prezenta ei am completat si o cerere de participare la licitatie (...). Arat ca suma de 6.000 USD urma sa fie data functionarilor din primarie care se ocupau cu licitatii de spatii comerciale". In martie 2002, Cocos completeaza declaratia si arata ca:
"Sumele de bani nu au fost solicitate pentru a le fi date fostilor proprietari ai acestor spatii ori chiriasilor detinatori ai spatiilor respective. De altfel, niciodata nu s-a discutat despre asa ceva, ci intotdeauna s-a vorbit despre asa-zisele interventii si relatii pe care ea le are si in baza carora urma sa ma ajute".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.