Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, si-a trimis, ieri, „gorilele“ de la Politia Comunitara sa-l evacueze pe presedintele Asociatiei Frontului Negustoresc Obor, Mircea Cristian Gheorghiu, din spatiul pe care acesta il are inchiriat. Sub pretextul ca a expirat „conventia“ de inchiriere pe care Gheorghiu o avea cu Administratia Pietelor, la comanda primarului Ontanu, conducerea acestei institutii a semnat, joi dupa-amiaza, o notificare de evacuare. Ieri, Gheorghiu a fost scos din magazin, iar marfa sa a fost evacuata in soare, la peste 40 de grade Celsius

Actiunea de ieri din Piata Obor a primarului Neculai Ontanu reprezinta un abuz, scopul fiind de fapt razbunarea. Asociatia Frontului Negustoresc Obor a actionat in instanta Primaria sectorului 2, Consiliul Local al sectorului 2 si Consiliul General al Municipiului, cerand anularea Hotararii Consiliului Local prin care urmeaza ca Piata Obor sa fie rasa de pe harta Bucurestiului, impreuna cu Parcul Pasarari si cu monumentul istoric „Halele Centrale Obor“. Aici urmeaza sa se construiasca un mall si parcari sub- si supra- terane

In timpul evacuarii presedintelui Frontului Negustoresc Obor, politistii comunitari, impreuna cu bodyguarzii firmei ARES, care pazesc piata, au lovit mai multi comercianti, inclusiv un medic. Acesta din urma a fost luat pe sus, dus in sediul Politiei Comunitare sector 2, de unde omul a plecat direct la IML, unde si-a scos un certificat medico-legal. Mircea Gheorghiu sustine ca actiunea de ieri este o razbunare a primarului Ontanu ca replica la procesele pe care Frontul Negustoresc le-a intentat administratiei locale a sectorului 2

Primarul PSD al sectorului 2, Neculai Ontanu, si-a trimis, ieri, „gorilele“ de la Politia Comunitara sa-l evacueze pe presedintele Asociatiei Frontului Negustoresc Obor, Mircea Cristian Gheorghiu, din spatiul pe care acesta il are inchiriat. Sub pretextul ca a expirat „conventia“ de inchiriere pe care Gheorghiu o avea cu Administratia Pietelor, la comanda primarului Ontanu, conducerea acestei institutii a semnat, joi dupa-amiaza, o notificare de evacuare. Ieri, in jurul orei 11.00, Gheorghiu a fost scos din magazin, marfa sa a fost evacuata in soare, la peste 40 de grade Celsius, iar politistii comunitari si agentii firmei de paza Ares Guard SRL au inconjurat perimetrul, interzicand accesul furnizorilor chemati de Gheorghiu sa-si recupereze marfa. Actiunea de ieri, din Piata Obor, a primarului Neculai Ontanu reprezinta un abuz, scopul fiind de fapt razbunarea.

Asociatia Frontului Negustoresc Obor a actionat in instanta Primaria sectorului 2, Consiliul Local al sectorului 2 si Consiliul General al municipiului, cerand anularea Hotararii Consiliului Local al sectorului 2 nr. 131/15.12.2006 si a contractului de parteneriat public-privat ce a constituit obiectul respectivei hotarari. Prin aceasta hotarare, a fost aprobata o documentatie urbanistica elaborata si depusa spre aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fara a avea avizele si acordurile imperativ cerute de lege, prin care s-a intocmit abuziv un PUZ/PUD ce urmeaza sa rada de pe harta Bucurestiului Piata Obor, Parcul Pasarari si monumentul istoric „Halele Centrale Obor“.

Ziarul nostru a dezvaluit, saptamana trecuta, ca atat primarul Neculai Ontanu, cat si unii consilierii locali s-au folosit de diferite tertipuri pentru a induce in eroare instanta de judecata. Acest fapt i-a adus edilului local, dar si directoarei juridice a acestuia, Elena Nita, cate o amenda din partea instantei.

Hold-up la chioscuri

Circa 20 de politisti comunitari si agenti de paza, echipati pentru lupte de strada, condusi de Cristian Serban, seful Biroului Juridic de la Administratia Pietelor Sector 2, s-au prezentat ieri dimineata la magazinul lui Mircea Cristian Gheorghiu. Fara sa stea la discutii, acestia au trecut la evacuarea marfurilor din magazinul construit de firma lui Gheorghiu si la „depozitarea“ acestora pe trotuar si pe carosabil. Protestele proprietarului nu au fost bagate in seama de catre gealatii lui Ontanu.

Ca si cum acest fapt nu ar fi fost de ajuns, in jurul orei 13, dupa ce toate marfurile au fost lasate la soare, la circa 40 de grade Celsius, la fata locului au aparut doua noi personaje care, la cererea noastra de a se prezenta, ne-au spus doar ca sunt de la „Corpul de control economic“ al Politiei Comunitare sector 2 si ca au ordin de serviciu sa controleze marfurile lui Gheorghiu. Cei doi au avut altercatii dure cu mai multi dintre furnizorii lui Mircea Gheorghiu. Acestia, chemati de proprietarul magazinului, venisera sa ridice marfurile pe care Gheorghiu voia sa le returneze inainte sa se strice sau sa fie furate, dar au fost impiedicati de politistii comunitari „economici“ sa faca acest lucru. Atunci cand i-am intrebat de ce nu au executat un asemenea control in momentul in care marfurile erau in magazin, nu aruncate intr-o totala devalmasie pe trotuar si in strada, raspunsul „economicilor“ a fost unul demn de bancurile cu militieni: „Asta e problema noastra“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.