Aviatorii militari sarbatoresc astazi Ziua Fortelor Aeriene Romane, sub ocrotirea Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul.

Ceremonialul dedicat acestei zile speciale a inceput la orele 9.00, la Monumentul Eroilor Aerului din Bucuresti. Imnul de stat a marcat deschiderea festivitatilor militare si religioase, pentru ca mai apoi, ministrul Apararii si ministrul Transporturilor sa citeasca un scurt mesaj.

In tot acest timp, o formatie de noua elicoptere elicoptere IAR 330 SOCAT, de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, a survolat Bulevardul Aviatorilor, dinspre Palatul Victoria catre Piata Presei Libere.

Toate unitatile din subordinea Statului Major al Fortelor Aeriene vor sarbatori evenimentul prin ceremoniale militare si religioase, concursuri sportive, simpozioane sau alte activitati specifice traditiei militare.

Festivitatea din capitala va continua la Muzeul Aviatiei unde se va desfasura simpozionul cu tema "Fortele Aeriene la inceputul mileniului III". Intrarea publicului in muzeu va fi libera intre orele 14.00 si 17.00, informeaza NewsIn.

Echipa 9am ureaza un respectuos „ La multi ani!” Aviatiei romane !


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.