Presedintele Traian Basescu a trimis, joi, Parlamentului cererea de reexaminare a Ordonantei privind vanzarea unor imobile aflate in administrarea RA - APPS, solicitand eliminarea posibilitatii vanzarii acestor imobile prin negociere directa si organizarea de licitatii.

Conform unui comunicat al Presedintiei, Basescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 28/2007 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 19/2002 privind unele masuri pentru constituirea si utilizarea fondului
locativ de protocol, proprietate publica a statului si pentru vanzarea unor imobile, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", transmite Mediafax.

In cererea de reexaminare, presedintele Basescu arata ca prin legea de aprobare, Ordonanta Guvernului nr. 28/2007 a fost modificata la articolul 13 in sensul introducerii metodei vanzarii imobilelor detinute de catre Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", prin negociere directa.

"Va solicit sa eliminati aceste dispozitii, pentru ca licitatia trebuie sa ramana singura metoda de instrainare a bunurilor imobile respective, deoarece reprezinta o puternica garantie anticoruptie si singura cale de acces a publicului la cumpararea acelor imobile", afirma seful statului.

In opinia sa, chiriasii "pot pastra un drept de preferinta" numai daca ofera un pret egal cu alti cumparatori, iar legiuitorul nu trebuie sa impiedice formarea unui pret mai bun pentru unele bunuri ale statului, evitand licitatia si incredintandu-le direct.

In scrisoarea adresata Parlamentului, Basescu apreciaza ca actul normativ trebuie sa clarifice faptul ca de avantajele legii, respectiv de cumpararea imobilelor RAPPS, trebuie sa beneficieze exclusiv chiriasii care au legal aceasta calitate, nu si cei care locuiesc abuziv in acestea.

Articolul invocat de seful statului are, dupa modificare, urmatoarea forma: "Vanzarea imobilelor se realizeaza prin licitatie, sau, dupa caz, prin negociere directa, in conditiile legislatiei in vigoare". In forma initiala, adica in Ordonanta 19/2002, articolul prevedea ca "vanzarea imobilelor se realizeaza prin licitatie sau, dupa caz, prin negociere directa, in conditiile prezentei ordonante".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.