Reprezentanti ai societatii civile solicita conducerii Ministerului Public (MP) sa verifice daca fostul sef al statului, Ion Iliescu, invinuit in dosarul "Mineriadei", nu are calitate de militar.
Cererea a fost formulata in urma cu doua zile, in cadrul unei intalniri intre conducerea MP cu un grup de reprezentanti ai societatii civile - compus din Sorin Iliesiu, Teodor Maries, avocatul Antonie Popescu, Pompiliu Alamurean si Gheoghe Costin - membrii acestui grup avand in vedere ca "numerosi militari au executat ordinele lui Iliescu in perioada infractionala decembrie 1989 - iunie 1990, fostul presedinte putand figura, in trecut ca si acum, in evidenta vreunui serviciu secret militarizat".

Totodata, reprezentantii societatii civile sunt de parere ca este nevoie ca toti detinatorii de arhive sa faca o verificare referitoare la acest aspect. Tot in cadrul intalniri de marti de la sediul MP, reprezentantii societatii civile au formulat cereri in legatura cu consecintele deciziei Curtii Constitutionale, care a stabilit ca procurorii militari nu mai sunt competenti in anchetele in care sunt cercetati si civili.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.