Intr-un magazin din judetul Dambovita au fost descoperite, ieri, la vanzare, 40 de tuburi de pasta de dinti care contineau o substanta periculoasa pentru sanatate

Dupa Spania si Italia, pasta de dinti chinezeasca ce contine dietilenglicol, o substanta toxica, ce poate fi letala in cantitati mai mari de 0,014 miligrame, a fost descoperita si in Romania. 40 de tuburi au fost oprite de la comercializare, intr-un magazin din Targoviste, judetul Dambovita.

Ziarul „Adevarul" a relatat pe larg, saptamana trecuta, despre pasta de dinti care a pus pe jar SUA si Europa.

Oficiul pentru Protectia Consumatorilor Dambovita a retras, ieri, de pe piata 40 de tuburi de pasta de dinti de 25 ml, respectiv 100 de ml, dintr-un magazin targovistean, din zona pietei Pavcom.

Acum, inspectorii incearca sa afle daca pasta de dinti despre care se presupune ca ar contine dietilenglicol, o substanta toxica, se gaseste si in alte locuri. Elena Folescu, directorul executiv al OPC Dambovita, a confirmat pentru "Adevarul" ca a primit, la sfarsitul programului de lucru, un telefon de confirmare a existentei substantei incriminate.

"Am fost sunata de la laboratorul Larex din Bucuresti si mi s-a comunicat ca pasta de dinti contine aceasta substanta. Am primit informatia verbal, inca nu am buletinul de analiza. Produsul a fost oprit temporar de la comercializare".

Stelica Nicula, sef serviciu produse nealimentare din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, ne-a declarat ca, deocamdata, situatia este neclara. "Pana nu avem evaluarea globala, nu vom face o declaratie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.