Peste zece hectare de miriste, situate in apropierea orasului Constanta, au ars la sfarsitul saptamanii trecute, pompierii intervenind timp de aproximativ doua ore pentru stingerea incendiului. In timpul evenimentului nu s-au inregistrat victime, dar a existat pericolul ca flacarile sa se extinda la societatile comerciale care isi desfasoara activitatea in apropierea soselei de centura a municipiului Constanta.
Potrivit Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) Constanta, pompierii au fost solicitati sa intervina la putin timp dupa miezul noptii, iar pentru stingerea focului au actionat 11 subofiteri, cu doua autospeciale, pana in jurul orei 02:30. Pompierii considera ca incendiul s-a produs de la o tigara aruncata la intamplare. Acesta este unul dintre cele aproximativ 15 incendii de acest gen iscate in ultimele 24 de ore in intreg judetul Constanta. De asemenea, duminica noaptea, groapa de gunoi din localitatea hunedoreana Aninoasa a fost cuprinsa de flacari, pompierii reusind sa stinga focul dupa mai mult de cinci ore. Interventia acestora a fost ingreunata din cauza terenului accidentat si a pericolului ca focarul sa se extinda. Groapa de gunoi din Aninoasa este cunoscuta de catre localnici ca locul unde se depoziteaza gunoiul menajer si deseuri textile, respectiv haine second-hand aruncate de anumite societati care comercializeaza astfel de produse.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.