Protocolul de asociere se pare ca a fost deja semnat si, potrivit senatorului PLD, dupa semnare, documentul poate fi ratificat oricand de Consiliul Judetean. In plus, el a subliniat faptul ca firma detinuta de omul de afaceri francez va avea putere de decizie, ceea ce ii va permite sa vanda marca incepand de a doua zi.

Totodata, senatorul de Brasov a mai aratat, argumentand ca pentru inregistrarea internationala a brandului va plati Consiliul Judetean, ca este vorba despre o afacere a presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu.

"Este vorba despre o anumita promovare a legendei pe care o reprezinta Dracula in lume", care va aduce beneficii de imagine judetului Brasov, a spus Sulitzer. Scriitorul nu a explicat insa care ar fi veniturile pe care asocierea le-ar aduce in primul an de activitate si nici nu a raspuns la intrebarile presei legate de un eventual plan de afaceri.

Citeste si:

Francezul propune asocierea cu CJ Brasov prin firma Draco Carpat SRL, in conducerea careia se afla si fostul ministru al culturii, Razvan Theodorescu, care a venit la Brasov in urma cu doua saptamani pentru a convinge autoritatile judetene sa se implice in proiect. Fostul ministru a spus ca este consultantul lui Sulitzer pe probleme de istorie si cultura romaneasca si a garantat pentru seriozitatea partenerului sau.

Paul-Loup Sulitzer, cercetat in Franta pentru trafic de arme si spalare de bani, este si condamnat pentru frauda fiscala, aspect pe care l-a recunoscut in conferinta de presa de vineri. Sulitzer a declarat insa ca a fost vorba de "ceva minor", chiar daca suma depaseste 400.000 de euro. Mai mult, iritat de intrebarile ziaristilor, omul de afaceri a declarat ca va da in judecata orice ziarist care va avea curajul sa scrie "de rau" despre el si va cere daune de un milion de euro.