Protocolul prin care firma scriitorului francez Paul-Loup Sulitzer va prelua marca "Dracula" ar putea fi ratificat chiar in aceasta saptamana de Consiliul Judetean Brasov, atrage atentia senatorul PLD de Brasov Nicolae Vlad Popa.

Protocolul de asociere se pare ca a fost deja semnat si, potrivit senatorului PLD, dupa semnare, documentul poate fi ratificat oricand de Consiliul Judetean. In plus, el a subliniat faptul ca firma detinuta de omul de afaceri francez va avea putere de decizie, ceea ce ii va permite sa vanda marca incepand de a doua zi.

Totodata, senatorul de Brasov a mai aratat, argumentand ca pentru inregistrarea internationala a brandului va plati Consiliul Judetean, ca este vorba despre o afacere a presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu.

"Este vorba despre o anumita promovare a legendei pe care o reprezinta Dracula in lume", care va aduce beneficii de imagine judetului Brasov, a spus Sulitzer. Scriitorul nu a explicat insa care ar fi veniturile pe care asocierea le-ar aduce in primul an de activitate si nici nu a raspuns la intrebarile presei legate de un eventual plan de afaceri.

Francezul propune asocierea cu CJ Brasov prin firma Draco Carpat SRL, in conducerea careia se afla si fostul ministru al culturii, Razvan Theodorescu, care a venit la Brasov in urma cu doua saptamani pentru a convinge autoritatile judetene sa se implice in proiect. Fostul ministru a spus ca este consultantul lui Sulitzer pe probleme de istorie si cultura romaneasca si a garantat pentru seriozitatea partenerului sau.

Paul-Loup Sulitzer, cercetat in Franta pentru trafic de arme si spalare de bani, este si condamnat pentru frauda fiscala, aspect pe care l-a recunoscut in conferinta de presa de vineri. Sulitzer a declarat insa ca a fost vorba de "ceva minor", chiar daca suma depaseste 400.000 de euro. Mai mult, iritat de intrebarile ziaristilor, omul de afaceri a declarat ca va da in judecata orice ziarist care va avea curajul sa scrie "de rau" despre el si va cere daune de un milion de euro.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.