Unul dintre cei mai apreciati ofiteri ai Politiei Romane afirma ca Passaris va evada * "Intr-un final va evada. Chiar daca vor trece zece, 15 ani, va astepta momentul prielnic", spune ofiterul

Constantinos Passaris, condamnat la inchisoare pe viata in Romania pentru dubla crima de la o casa de amanet din Bucuresti, este unul dintre cei mai periculosi criminali ai Europei. Inteligent si abil.

Are crima in sange. Iar aceste "calitati" il fac extrem de periculos, chiar daca se afla in spatele gratiilor, la Penitenciarul de Maxima Siguranta de la Craiova. ZIUA prezinta un scenariu cutremurator, care la prima vedere ar putea parea o gluma. Sau un scenariu de film. Avand in vedere ca se bazeaza pe declaratia unuia dintre cei mai apreciati si profesionisti ofiteri ai Politiei Romane, care a lucrat la caz si a participat la capturarea criminalului grec, trebuie insa luat in seama. Ofiterul activ, dar care a dorit sa-si pastreze anonimatul din motive obiective, crede ca Passaris va evada.

Pe langa aceasta varianta socanta, ZIUA prezinta si culisele capturarii criminalului grec, amanunte inedite din ultimele ore dinaintea incatusarii acestuia, care nu au fost publicate niciodata.

"Va astepta momentul prielnic"

"Sunt convins ca Passaris poate sa evadeze. M-as bucura enorm sa fie extradat in Grecia. Are o inteligenta extraordinara, stie sa castige increderea oamenilor, a celor din jur. Si cred ca intr-un final va evada. Chiar daca vor trece zece, 15 ani, va astepta momentul prielnic", spune politistul. Acesta declara ca Passaris are capacitatea de a evada, lucru care se va intampla, mai devreme sau mai tarziu. "In momentul in care am aflat ca a cerut sa fie transferat in Grecia, m-am bucurat. Mi-a trecut cand am auzit ca va ramane intr-o puscarie romaneasca. Passaris are capacitatea de a elabora un plan de scapare. Pot sa spun ca il cunosc. L-am studiat si stiu ce poate. M-as bucura sa ma insel, dar cred ca Passaris va evada la un moment dat. Nu ar fi prima data", afirma ofiterul. Avand in vedere aceasta declaratie si tinand cont de faptul ca cel care sustine acest lucru este unul dintre ofiterii de top ai Politiei Romane, cu o carte de vizita impresionanta, scenariul nu poate fi ignorat. Passaris a mai evadat in Grecia, a ucis doi politisti eleni si a reusit sa scape dintr-o ambuscada planificata minutios si la care au participat 200 de politisti si zeci de luptatori ai trupelor speciale grecesti.

Cu Ambulanta la filaj

Grecul Constantinos Passaris este un criminal cu o biografie fabuloasa. A asasinat cu sange rece, a fost prins, a evadat spectaculos, apoi a disparut. Politia greaca l-a dat in urmarire prin Interpol. Faptul ca a fost prins la Bucuresti a constituit o bila alba pentru politistii romani. Criminalul grec a fost capturat intr-un apartament din strada Turda din Capitala. In momentul in care politistii au intrat in locuinta, Passaris a ripostat cu focuri de arma si a iesit in balcon, incercand sa scape. Unul dintre politisti a tras un foc de avertisment, ceea ce l-a determinat pe grec sa intre in casa, astfel fiind capturat. Insa momentele premergatoare capturarii lui Passaris au constituit o proba de foc pentru oamenii legii.

ZIUA prezinta filmul acelor ore, elemente inedite care nu s-au publicat pana acum. "In momentul in care am aflat ca grecul locuieste in acel apartament de pe Turda, s-a dat alarma. Am plecat imediat acolo. Cand am ajuns la fata locului, nu aveam un plan pregatit dinainte, pentru ca evenimentele se desfasurau extrem de rapid. Oricum, planul de actiune s-a schimbat de mai multe ori in timpul petrecut la filaj si pana am intervenit", povesteste unul dintre ofiterii care au participat la capturarea grecului. Au urmat cateva ore fierbinti. Politistii care erau in uniforma au fost trimisi la o circa de politie, pentru ca daca acestia ramaneau pe pozitii se risca mult. Se risca operatiunea de capturare. In prima faza nu se stia sigur daca Passaris se afla in locuinta.

Astfel incat oamenii legii trebuiau sa ramana cat mai anonimi. Sa nu fie zarita in zona vreo uniforma, vreun girofar. "Aveam cateva masini neinscriptionate din care faceam filajul. Dar cum grecul era un criminal versat, fiind obisnuit cu supravegherea, trebuia sa ne luam toate masurile de precautie. Dupa vreo ora ne-am dat seama ca am putea fi descoperiti din cauza masinilor pe care le foloseam. Langa bloc am vazut o salvare particulara. M-am dus la sofer, m-am legitimat, i-am spus ca executam o misiune de supraveghere si l-am rugat daca ne poate lasa in salvarea. Acesta mi-a spus sa vorbesc cu doctorul", spune ofiterul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.