Sediul Guvernului va fi extins dupa un plan arhitectonic al unei firme olandeze. Pretul lucrarii este necunoscut.
Suma pe care statul roman o va cheltui pentru a construi o cladire din otel si sticla lipita de actuala cladire a Executivului nu a fost stabilita. „Pretul nu a fost luat in calcul la alegerea cistigatorului, pentru ca Guvernul nu a solicitat un cost estimativ care sa fie avut in vedere“, a spus rectorul Universitatii de Arhitectura din Bucuresti, Emil Barbu Popescu, unul dintre membrii juriului international. Astfel, fara a avea in vedere un buget maxim pentru acest proiect, juriul a ales varianta propusa de arhitectii Branimir Medic si Pero Puljiz de la firma olandeza De Architekten CIE.

„La lucruri cu caracter de unicat nu se face adjudecarea dupa criterii economice“, a spus Popescu. Costul extinderii Palatului Victoria va fi stabilit dupa realizarea studiului de fezabilitate, adica in toamna acestui an, a spus Dorin Marian, seful Cancelariei primului-ministru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.