Enrique Legrain (fost Moscovici) a facut avere in Spania cu o reteta de parfumuri conceputa la Bucuresti, locul in care s-a nascut.

"Ma prezint Legrain, ex-parfumier!”, spune romanul milionar in euro, care pana in 1985 a fost unul dintre miturile Barcelonei. Asa exclama si medicul de familie cand Enrique Legrain - creator al marcii de colonie „Royal Ambre” - intra pe usa: „Faceti loc, acum intra un mit”.

In Bucuresti il chema Henry Moscovici, si familia sa detinea o fabrica de parfumuri si apa de colonie dupa care si-a luat mai tarziu si numele. Cand a inceput razboiul, a vandut, a fugit in Spania, a refacut fabrica din temelii si a ajuns s-o vanda, dupa patruzeci de ani, unui grup gigant pe cateva milioane de euro.

La 88 de ani, Enrique Legrain se simte „un baietas”, are vila pe malul marii, e impacat cu viata, inca se considera roman, glumeste cu pofta si evita sa vorbeasca despre banii pe care i-a facut in Peninsula Iberica. „Nu vreau sa te sperii. N-am 100 de milioane. Am doua...ha ha ha...!”.

Desi spaniol cu acte, acum incearca sa-si recupereze pasaportul romanesc. „Niciodata n-am omis sa spun ca eu sunt din Romania, din Bucuresti, desi am mai fost acolo o singura data, in 1968, si am plecat multumit. M-au urmarit peste tot”, povesteste „parfumierul”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.