Presedintele Traian Basescu are o noua tema: este ingrijorat de scaderea populatiei.

„Ma alarmeaza situatia. Este la fel de importanta ca si problema educatiei, pentru ca sunt probleme cu inertie. Acum ne-a scazut populatia cu un milion de locuitori fata de 1990, dar toti ne arata ca vom ajunge la 15-16 milioane in 2030-2050”, a afirmat seful statului intr-o emisiune a postului public de radio.

Potrivit lui Basescu, in tarile moderne doua lucruri sunt fundamentale: o populatie apta de munca, sanatoasa si educatia, „pentru ca ea este urmatorul combustibil al Europei”. Seful statului a explicat ca, atunci cand vorbesti despre cresterea productivitatii, despre performanta unei natiuni, este greu sa o intrevezi cand ea se reduce cu 30% in 50 de ani.

Traian Basescu are si solutia problemei: „Aici trebuie sa gasim solutii sa stimulam femeile sa tina sarcina si sa avem copii, pentru ca generatiile viitoare sa nu mai fie in scadere.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.