Gelu Voican Voiculescu s-a prezentat, ieri, la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a fi audiat in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.
In acest dosar, fostul presedinte Ion Iliescu este acuzat de crime impotriva umanitatii, subminarea puterii de stat si a economiei nationale, lipsire de libertate in mod ilegal si distrugere. In dosar mai sunt invinuiti Virgil Magureanu - primul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) si fostul premier Petre Roman.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost audiat ca martor in acest caz. Mai multi dintre cei vizati de ancheta l-au acuzat pe Cozma ca ar fi dat declaratii ce au permis invinuirea unor personalitati precum Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu sau Gelu Voican Voiculescu. Dupa una dintre audieri, Cozma a declarat la iesirea din Parchet ca fostul presedinte Iliescu este vinovat de cele intamplate in 13-15 iunie 1990 si a amenintat ca va face dezvaluiri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.