"Energy Holding" a donat Primariei Sulina un autoturism, o salupa si aparatura electronica, dar si bunuri electrocasnice pentru locuitori.

Coincidenta sau nu, ulterior firma lui Nicolae Bogdan Buzaianu a castigat licitatiile pentru cateva mii de metri patrati de plaja si trei parcele de teren in zona ultracentrala, la preturi care nu depasesc 50 de eurocenti/mp.

Directorul Administratiei Zonei Libere Sulina a fost demis de ministrul Ludovic Orban pentru ca a blocat o afacere imobiliara in favoarea "Energy Holding".

Firmele de familie ale secretarei Consiliului Local Sulina au castigat mai multe licitatii pentru concesiuni sau cumparari de terenuri.

Firma "Energy Holding" - cunoscuta pentru afacerile profitabile cu energie electrica - este interesata de investitii imobiliare in orasul Sulina.

Dupa ce a sponsorizat cu miliarde de lei campania electorala din 2004 a primarului Aurel Dimitriu (fost PSD, in prezent PD), "Energy Holding" a continuat sa faca donatii primariei.

Conform informatiilor furnizate de directorul de comunicare al "Energy Holding", Cristina Trefas, Primaria Sulina a primit drept donatie un autoturism, o salupa de agrement si aparatura IT, iar pentru populatia orasului s-au donat bunuri electrocasnice si electronice.

Primarul Dimitriu nu a ramas insensibil la aceste cadouri. Consiliul Local Sulina a hotarat sa treaca in domeniul privat terenul intravilan care apartinea domeniului public - peste 400 de hectare, intre care si o parte din plaja orasului. Apoi, primarul a organizat licitatii pentru vanzari si concesionari; conform contractelor cu numerele 4774 si 4776, parti din aceste terenuri au ajuns la "Energy Holding" Bucuresti. Astfel, firma "baietilor destepti" din energie a achizitionat in zona ultracentrala a orasului Sulina, la preturi care nu depasesc 50 de eurocenti/mp, terenul aferent hotelului Faru. Asta in timp ce hotelul apartine altei persoane, careia primarul Dimitriu a refuzat sa-i vanda terenul.

Tot "Energy Holding" mai detine 400 metri patrati de teren pe care se afla amplasat singurul cinematograf al urbei, 500 metri patrati pe Strada a Doua, precum si cateva mii de metri patrati in zona plajei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.