Presedintele nu permite intrarea in vigoare a legii privind marirea pensiilor pana cand guvernul nu-i va prezenta sursele de finantare.

„Legea va fi promulgata, dar ii voi pune sa arate banii inainte de promulgare, ca sa fiu convins ca legea va fi aplicabila si nu este o lege mincinoasa. De aceea solicit guvernului fundamentarea financiara a bugetului de asigurari sociale din care vor fi platite pensiile”, a spus Traian Basescu ieri-seara, intr-o declaratie facuta la Cotroceni.

Totodata presedintele i-a trimis o scrisoare premierului, cerandu-i sa precizeze daca se vor modifica plafoanele de acordare a ajutoarelor pentru incalzire si cele pentru medicamente compensate pensionarilor cu venituri mici.

Traian Basescu a precizat ca, daca plafoanele nu vor fi modificate, atunci marirea pensiilor este o pacaleala pentru ca „pensionarii primesc 50 de lei pe luna in plus la pensie, dar nu mai primesc 80 de lei pe luna la incalzire”. „Cu cat vor reactiona mai rapid, cu atat o voi promulga mai rapid”, a promis seful statului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.