Magistratii Tribunalului Bucuresti au confirmat, ieri, ca cei sapte copii ai sotilor Adela si Omar Hayssam pot parasi teritoriul Romaniei. Instanta a respins apelul formulat de Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei Sectorului 2 impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 2 de a permite copiilor minori ai lui Omar Hayssam sa paraseasca teritoriul Romaniei.
Decizia nu este definitiva, Primaria avand posibilitatea sa faca recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Avocata Adelei Omar, Cristina Craciun, considera ca apelul formulat de Autoritatea Tutelara a fost facut doar pentru a tergiversa punerea in executare a deciziei luate de Judecatoria Sectorului 2, sustinand in fata instantei ca actiunea Primariei se datoreaza unor presiuni mediatice.

Pe 10 mai 2007, Judecatoria Sectorului 2 a admis cererea sotiei lui Hayssam, Adela Omar, de a permite celor sapte copii ai cuplului sa paraseasca teritoriul Romaniei, in perioada 15 iunie-15 august. Instanta a hotarat ca minorii pot pleca din Romania doar cu acordul mamei lor, fara a mai fi nevoie de acordul scris si legalizat al lui Hayssam, dat in urmarire internationala pentru terorism.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.