Sectia de procurori a CSM a ajuns la concluzia ca procurorul Ciprian Nastasiu a pus concluziile din instanta, pentru eliberarea sirianului Omar Hayssam, fara a tine seama de probele administrate in dosar.
Astfel, el a incalcat dispozitiile Legii de organizare judiciara si cele din Legea privind statutul magistratului.
"Procurorul a solicitat revocarea masurii arestarii preventive a inculpatului Omar Hayssam invocand un act medical care, la data judecarii cauzei, nu exista la dosar, procurorul intrand in posesia acestuia dupa ce a prezentat concluziile in fata instantei de judecata", se arata in motivarea deciziei CSM. Ciprian Nastasiu a fost sanctionat cu reducerea a 15% din salariu pe o perioada de trei luni. "Latura obiectiva consta in actiunea procurorului Nastasiu Ciprian, neconforma cu indatoririle profesionale, de a pune concluzii in instanta de judecata, fara a tine seama de probele administrate, incalcand astfel dispozitiile art.67 al. 2 din Legea nr. 304/2004", se mai arata in motivarea CSM. Nastasiu a declarat ca este nemultumit de decizie si a atacat-o, cu recurs, la inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.