Plajele sint pasate de la un agent economic la altul, pe sume importante.
Desi ne aflam in al doilea sezon estival de cind Apele Romane au concesionat plaja din zona Belona - Eforie Nord, pe plaja este un dezastru. Pe nisip functioneaza, in prezent, sase beach-baruri. Sint rasfirate acolo unde a vrut fiecare. Curatenie nu prea se face, intrucit, spun turistii, este imposibil ca aparatele de ecologizat sa se strecoare printre baruri. Unul din stuf, altul din termopan alb - barurile creeaza si disconfort estetic. Toaletele nu functioneaza pe acest sector de plaja. Saltelele care sint inchiriate turistilor erau trintite, claie peste gramada, peste sezlonguri. Cindva, au aratat mai bine. In prezent, sint decolorate de soare, roase de vint, de soare si de apa marii pe la colturi.

Mizeria de pe plaja Belona are o explicatie simpla: administratorii plajelor, care au semnat contracte de concesiune cu Directia Apelor Romane Dobrogea, au tratat afacerea ca pe una imobiliara. Plajele au fost date in folosinta altor agenti economici, desi subinchirierea le era interzisa. Recent, Departamentul de Control al Guvernului a solicitat Directiei Apele Romane Dobrogea Litoral luarea unor masuri de renegociere a contractelor de concesiune a sectoarelor de plaja prin care sa se interzica orice modalitate de instrainare a activitatilor de plaja din partea operatorilor. Initial, clauza de interzicere a dreptului de operare a fost superficial intocmita in contracte, prevazindu-se doar forma de subinchiriere, fara insa a elimina celelalte forme de transfer al drepturilor de operare, respectiv contracte de management, asociere in participatiune sau colaborare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.