Liiceanu si Tismaneanu reclama campania de calomnii si injurii din „Ziua’’, „Romania Mare“ si „Tricolorul“.

Filosoful Gabriel Liiceanu, politologul Vladimir Tismaneanu si ziaristul Dan Tapalaga au anuntat ieri, intr-o conferinta de presa organizata la sediul GDS, ca vor actiona in judecata publicatiile „Ziua“, „Romania Mare“ si „Tricolorul“. Motivul: cei trei acuza cele trei ziare ca le-au terfelit imaginea prin campanii de presa, injurii si calomnii. Ei sint reprezentati de casa de avocatura a liderului PLD Valeriu Stoica.

„In urma cu citeva luni, ziarul 'Ziua>> a declansat o campanie de defaimare care era replica la faptul ca am indraznit sa semnez un apel al intelectualilor. Nu am crezut ca voi trai vreodata ceva atit de grosolan si de dezgustator. Tot ce inseamna activitatea mea profesionala, ca persoana publica, a fost transformat in prilej de balacareala si de vatamare maxima“, a declarat Gabriel Liiceanu. Pentru acestea, filosoful solicita ziarului „Ziua“ daune morale in valoare de 100.000 de euro.

Aceeasi tinta si pentru jurnalistul Dan Tapalaga. Acesta sustine ca numele sau a fost utilizat „abuziv“ si „mincinos“, pe 14 mai, in ziarul condus de Sorin Rosca Stanescu, intr-un articol cu titlul „Furt la justitie“. Tapalaga pretinde daune de doar 10.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.