Generalul John Craddock nu stie cat va mai dura misiunea din Afganistan.

Generalul John Craddock, Comandantul Suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR), considera ca Armata Romana a realizat in acest an mai multe obiective de reforma a institutiei militare si crede ca in domeniul inzestrarii armatei se vor vedea cat de curand imbunatatiri.

Prezent la Universitatea Nationala de Aparare (UNAP) din Bucuresti, generalul Craddock a evidentiat faptul ca Romania a trecut la o armata bazata pe voluntariat, a inceput modernizarea fortelor aeriene si are forte dislocate in teatrele de operatii. Generalul Craddock a precizat ca, din perspectiva NATO, Romania trimite in misiuni externe trupe bine inzestrate si care corespund exigentelor si a amintit ca NATO are proceduri foarte riguroase in legatura cu trupele care participa la misiunile sale.

Generalul Craddock a apreciat decizia luata in CSAT de a trimite in Afganistan o echipa de monitorizare a aspectelor operationale din teatru in zonele in care actioneaza militarii romani. El a mai spus ca este sigur ca viitoarea misiune de politie aeriana pe care o va avea Romania in tarile baltice va fi un succes. In plus, SACEUR a salutat recenta decizie a CSAT privind suplimentarea numarului de militari care pot fi pusi la dispozitia NATO si a apreciat ca hotararea de a organiza summit-ul Aliantei din 2008 la Bucuresti este un semn de respect si incredere din partea aliatilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.