Un om a murit si 12 au fost raniti dupa ce 16 masini s-au ciocnit in lant, pe ambele sensuri de mers, din cauza fumului provenit de la incendierea campiilor

Unul dintre cele mai grave accidente de circulatie din acest an a avut loc ieri pe Autostrada Soarelui. Un om a murit, 12 au fost raniti iar 16 masini au fost avariate in urma a doua ciocniri in lant. Tragedia a avut loc din cauza fumului gros provenit de la miristea care a ars in dreptul kilometrului 98 al autostrazii.

Accidentele au avut loc in jurul orei 14.30. Primul s-a produs pe sensul de mers dinspre Bucuresti spre Constanta. Doua autoturisme s-au ciocnit usor din cauza vizibilitatii reduse. Ocupantii celor doua masini nu au avut de suferit. Dupa cateva minute, insa, pe celalalt sens de mers a avut loc o adevarata nenorocire.

Conform politistilor, doua masini care circulau dinspre Fetesti catre Bucuresti s-au ciocnit violent. In urma impactului, cele doua autoturisme au luat foc. In momentul imediat urmator, alte 12 masini care veneau in urma lor s-au ciocnit in lant. In doar cateva minute, mai multe autovehicule s-au facut praf iar unele s-au rasturnat in santul de pe marginea drumului. O persoana aflata intr-una dintre masinile incendiate a murit pe loc. Alti sapte oameni au fost raniti grav si au fost transportate de urgenta la spital. Cinci dintre ocupantii vehiculelor implicate in ciocnirea in lant au suferit rani usoare dar se afla sub supraveghere medicala la diferite unitati medicale. In urma accidentului, traficul pe Autostrada Soarelui a fost blocat timp de cateva ore, ceea ce a ingreunat interventia pompierilor si a ambulantelor. Locotenentul Alin Maghiar, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) a declarat pentru ZIUA ca la fata locului au fost trimise trei autospeciale si doua masini de descarcerare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.