Ministrul liberal educatiei, Cristian Adomnitei, i-a retras titlul de doctor colegului sau de partid, dupa descoperirea unor falsuri in actele de atestare.
Liderul liberal gorjean Dan Ilie Morega, profesor al Universitatii „Constantin Brancusi” din Tg.-Jiu, a ramas de doua zile fara titlul de doctor in relatii economice internationale, obtinut de la o universitate din Chisinau. Acuzat in repetate randuri ca l-a obtinut ilegal, falsurile din actele care-i atestau titlul lui Morega au iesit la iveala abia acum.

Ordinul de retragere a diplomei (vezi facsimil) a fost semnat pe 3 iulie de ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, coleg de partid cu Morega. Seful liberalilor din Gorj a declarat pentru EVZ ca Ministerul Educatiei a facut o greseala. „Este un ordin aberant. (...) Voi contesta ordinul la ministru pentru indreptarea erorii ministerului. Nu se pun in discutie probleme de fond privind pregatirea mea”, a spus Morega.
Mai mult, Morega il acuza pe rectorul Universitatii „Constantin Brancusi”, Adrian Gorun, ca a facut presiuni politice asupra unor directii din interiorul ministerului. „Domnul Cristian Adomnitei este un om foarte inteligent, dar nu are foarte multa experienta”, a raspuns Morega atunci cand i s-a atras atentia ca ordinul a fost semnat de ministrul educatiei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.