Procurorii DIICOT l-au audiat, ieri, pe omul de afaceri Cristian Tntareanu in legatura cu afacerile derulate prin intermediul Complexului Comercial Prisma. Anchetatorii sustin ca Prisma Corbeanca a fost vnduta unui consortiu german pentru 20 de milioane de euro, in timp ce valoarea totala a investitiei se ridica la peste 30 de milioane de euro. Deocamdata, procurorii nu au pus pe nimeni sub acuzatie, insa au lasat sa se inteleaga ca exista posibilitatea declansarii urmaririi penale pentru infractiuni economice.

La iesirea din sediul Parchetului General, Cristian Tantareanu era bine dispus si a facut chiar glume cu jurnalistii. Acesta le-a declarat ca este cercetat pentru „terorism si trafic de droguri“, oferind chiar amanunte „picante“. Ulterior, el a dezvaluit motivul real al vizitei sale la DIICOT. Tantareanu sustine ca afacerea „Prisma“ a fost legala si ca a castigat din vanzare un milion de euro.

Cristian Tantareanu a fost audiat ca martor de catre procurorii DIICOT in legatura cu modul in care au fost derulate afacerile complexului comercial Prisma. Deocamdata, magistratii nu au pus pe nimeni sub acuzatie, dar suspecteaza existenta unor infractiuni economice. Prisma a fost vanduta unui consortiu german cu 20 de milioane de euro, desi valoarea totala a investitiei este de aproximativ 30 de milioane de euro.

Omul de afaceri Cristian Tantareanu a fost audiat in cursul zilei ieri de catre procurorii DIICOT in dosarul deschis in legatura cu vanzarea complexului comercial Prisma Town din Corbeanca. Dupa mai bine de doua ore de audieri, afaceristul a iesit din sediul Parchetului General pus pe glume, declarand initial presei ca este cercetat pentru „terorism si trafic de droguri“ si oferind chiar amanunte in legatura cu aceste „acuzatii“.

Au disparut banii

Revenind la motivul real al audierilor de ieri, Tantareanu nu a putut oferi foarte multe detalii, precizand ca a fost chemat in legatura cu vanzarea complexului comercial Prisma. El a spus ca si-a vandut actiunile pe care le detinea catre o firma apartinand unui anume Jose E. de Alvare, dar ca actionarii mai mici, care au facut acelasi lucru, nu si-au primit banii: „Urmeaza sa-si recupereze banii si ceilalti asociati, dar se pare ca nu mai au ce, ca au disparut banii“. Intrebat daca afacerea a fost profitabila, Cristian Tantareanu a spus ca a castigat un milion de euro: „Nu e mult, dar i-am luat, nu i-am dat“. In momentul de fata, procurorii intreprind acte premergatoare fazei de urmarire penala, vizand posibile infractiuni de natura economica si modul de administrare al Prismatown.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.