Orasul rus Soci a fost ales pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarna in 2014, a anuntat ieri presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Jacques Rogge.

Statiunea balneara caucaziana a fost preferata cu patru voturi in plus orasului sud-coreean Pyeongchang, la cel de-al doilea tur al alegerilor, la care au luat parte o suta de membri ai CIO, transmite AFP.

"Suntem foarte fericiti, este o zi mare pentru Rusia", a declarat vicepremierul rus Aleksandr Jukov. Pentru candidatura orasului Soci pledase, miercuri dimineata, insusi presedintele rus Vladimir Putin, care a plecat spre Moscova imediat dupa rostirea discursului sau.

"A fost sunat", a declarat un purtator de cuvant al Kremlinului. "Este foarte multumit. A facut tot ceea ce i-a stat in putinta, in cadrul functiei sale, si chiar mai mult. Acum, ne asteapta multa munca", a adaugat purtatorul de cuvant, conform NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.