Americanii au avut parte de Ziua Nationala de un nou mesaj din partea locotenentului lui Osama bin Laden.

Intr-o inregistrare video, Ayman Al-Zawahiri ii lauda pe luptatorii in numele Jihadului si le cere sa loveasca interesele occidentale din intreaga lume.

In acelasi timp, liderul terorist a avertizat poporul american ca "prin gratia lui Allah, vantul bate astazi impotriva Washingtonului".

"Trebuie sa aveti rabdare. Bucurati-va, victoria este aproape, cu voia lui Allah, iar hoardele de cruciati au inceput deja sa caute o cale de iesire", este apelul lui Zawahiri catre mujahedini. Numarul doi al retelei Al-Qaeda ii indeamna sa lansaze in primul rand atacuri impotriva cruciatilor si a evreilor. Al-Zawahiri nu face referire la atentatele dejucate de la Londra si Glasgow, de saptamana trecuta. Liderul terorist ii avertizeaza ca sfarsitul Occidentului este aproape.

Potrivit analistilor, inregistrarea video de o ora si jumatate este pe jumatate un seminar pe probleme de strategie militara si pe jumatate un apel la Jihad transmis radicalilor islamisti. Inregistrarea contine si imagini din alte materiale video. Printre care si unul in care apare Thomas Kean, presedintele comisiei americane pentru 11 septembrie. Acesta vorbeste despre provocarile in materie de securitate pe care le au de infruntat Statele Unite.

In acelasi timp, se pare ca si Osama bin Laden s-ar putea face auzit in curand. Potrivit mai multor surse, intr-un mesaj postat pe un site islamist se mentioneaza ca radicalii islamisti vor avea parte de "vesti bune". Acest lucru ar putea insemna ca liderul celei mai puternice retele teroriste ar putea aparea intr-o noua inregistrare, informeaza Antena 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.