Marin Stanescu, consultantul unei afaceri de 11 milioane de euro, acuza ca banii i-au fost ceruti drept "premiu" pentru un contract intre CET Bacau si firma germana M±W Zander.

"A mai vrut inca 120.000 de euro. De aici a pornit tot scandalul. Nu mi se parea normal sa-i dau comisionul meu", sustine intermediarul Marin Stanescu.

"Este un borfas si nu am ce discuta cu el", sustine directorul de marketing al CET, Marius Stanila, cumnatul primarului de Bacau.

Romeo Stavarache, primarul Bacaului, a fost atras recent intr-un scandal de proportii de cumnatul sau, Marius Stanila, director la CET Bacau, acuzat ca ar fi primit 30.000 de euro drept recompensa pentru parafarea unei afaceri de 11 milioane de euro. "I-am dat cumnatului primarului Romeo Stavarache un plic cu 30.000 de euro, dupa ce mi-a spus ca trebuie sa-si premieze colegii din conducerea CET Bacau, el fiind director de marketing", ne-a declarat Marin Stanescu, fostul consultant al nemtilor de la M±W Zander.

Povestea premierii a inceput in 2005, cand CET Bacau a organizat o licitatie pentru un echipament de cogenerare, adica producerea energiei termice si electrice in acelasi timp cu ajutorul unei turbine. Potrivit lui Stanescu, singura diferenta dintre participantii la licitatie a fost pretul de mentenanta, mai precis de intretinere, care a fost oferit de M±W Zander din Germania. La acest capitol, firme ca Petrom Service si Aerostar nu au putut cobori tariful sub 4 euro MW/ora, iar nemtii au castigat cu 1,7 de euro.

Povestea s-a complicat apoi cand a venit vorba de o noua afacere cu Zander, iar de data aceasta se discuta de o valoare de 40 de milioane de euro, si de solicitarile lui Marius Stanila, cumnatul primarului de Bacau, care a dorit sa fie premiat cu 120.000 de euro. Acuzatiile lui Stanescu au fost negate de directorul Stanila, care l-a catalogat drept "borfas" pe consultantul firmei germane. Asta nu l-a impiedicat pe Stanila sa-si petreaca concediul in Tenerife cu "borfasul". La fel si cumnatul sau, primarul de Bacau, Romeo Stavarache.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.