Temutii agenti ai serviciului secret al Internelor s-au deconspirat pentru primele de vacanta neplatite . 468 de cadre ale DGIPI au dat in judecata statul, numele lor aparand astfel pe Internet

Serviciul secret al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) s-a deconspirat in bloc, luna trecuta, in urma unei revolte colective generate de neplata primelor de vacanta. Sute de agenti secreti ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul Ministerului Internelor, nemultumiti de neplata primelor de vacanta au dat in judecata civila DGIPI, MIRA si Ministerul Finantelor, pentru refuzul acordarii acestor drepturi. Cele 468 de cadre ale DGIPI au cerut instantei de judecata obligarea la plata primelor de vacanta a propriei institutii, in solidar cu cele doua ministere, semnand actiunea cu numele lor adevarate si cerand sa fie citate la locul de munca, adica la DGIPI.

Nu se stie exact cine a initiat aceasta actiune civila, insa este o certitudine faptul ca angajatii DGIPI au avut toata sustinerea sefilor lor, intrucat cei doi loctiitori ai directorului general al DGIPI, chestorii Constantin Darna si Neculae Plaiasu, apar si ei la loc de cinste pe listele cu reclamanti. Din liste lipseste seful unitatii, chestorul Petru Albu, care a fost numit recent la comanda acestei unitati in locul eliberat de chestorul Virgil Ardelean, zis "Vulpea", si care probabil ca nu avea dreptul la prima de vacanta, intrucat venea prea de curand dintr-o alta unitate.

Ca la orice actiune de grup, incurajata de sefi, semnatarii actiunii civile nu au gandit mai departe de obiectul acesteia. Asa se face ca cele 468 de cadre ale DGIPI, in calitate de reclamante in dosarul 3566/2/2007 inregistrat pe rolul Sectiei contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti, au aparut automat pe listele cu partile dosarelor ce trebuiesc citate. Toate au in dreptul numelor lor reale mentiunea calitatii de "reclamant cu domiciliul ales la DGIPI" (locul de munca). Listele partilor au fost afisate atat la usa salii completului 12, unde sedintele de judecata s-au desfasurat la termenele din 13 iunie 2007 si 27 iunie 2007, cat si pe portalul instantelor de judecata de pe site-ul Ministerului Justitiei (www.just.ro /Bucuresti/Curtea de Apel Bucuresti/dosare). Ca efect al acestei inimaginabile gafe, numele reale ale celor 468 de cadre ale DGIPI au devenit publice, putand fi consultate de circa o luna de zile de orice persoana interesata.

Iata cum a reusit serviciul secret al Internelor marea "performanta" de a se deconspira, fara intentie, dar din culpa, punandu-si in pericol toate actiunile acoperite.

Lista partilor din dosarul 3566/2/2007 al CAB

Parati:

- MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE

- MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR

- DIRECTIA GENERALA DE INFORMATII SI PROTECTIE INTERNA

Reclamanti - cu domiciliu de citare ales la DGIPI:

ALBU DAN

ALBU MIHAI MARIUS

ALBU NICU

ALEXE EVA

ALUPOAIE BOGDAN GHEORGHE

ANDREI GABRIEL MIRCEA

ANDREITA NICOLETA

ANGELESCU VASILE

ANGHELUTA SORINA

ANTON AUREL

ANTONESCU MARIAN

APETRI AURORA

APOSTOL ALIN

APOSTOL STEFAN

ARIZAN SORIN

ASANICA DANIEL GABI

AVRAM MARIAN

BACIU MARIN

BADEA FLORIN

BALASIC MARIANA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.