Ladislau Csendes este noul presedinte al Colegiului CNSAS. El a fost ales astazi in aceasta functie de sase dintre cei 11 membri ai Colegiului.

Ladislau Csendes este reprezentantul UDMR in Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Csendes are 43 de ani si este conferentiar universitar si doctor in Muzicologie. In decembrie 2006, a fost ales vicepresedinte al Colegiului, invingandu-l cu un scor foarte strans, de 6 voturi la 5, pe reprezentantul PSD Laurentiu Tanase. Ladislau Csendes a facut parte si din primul Colegiu al CNSAS, in care a detinut functia de secretar. Reprezentantul UDMR a declansat in 2004 un scandal de proportii in cadrul Colegiului, atunci cand a votat alaturi de reprezentantii PSD si PRM impotriva acordarii verdictului de politie politica pentru Corneliu Vadim Tudor. Desi votul sau a provocat dezbateri aprinse in UDMR, Csendes nu a fost sanctionat, dar alti doi membri ai Colegiului, Mircea Dinescu si Andrei Plesu, au demisionat.

Functia de presedinte a CNSAS a ramas vacanta dupa ce Claudiu Secasiu s-a retras din motive personale.

Din aprilie, cand a expirat mandatul lui Claudiu Secasiu, membrii CNSAS au incercat de patru ori, fara succes, sa-si aleaga un nou sef. Inainte de organizarea acestor alegeri, Secasiu a anuntat ca renunta la candidatura post din motive personale.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.