Conform sondajului IMAS pe luna iunie, PD ar castiga detasat viitoarele alegeri cu 50% din sufragii, pe locul secund situandu-se PSD-15%, care-si revine usor dupa referendum, in timp ce PNL are doar cu un procent mai mult decat PNG, preferat de 10% dintre romani, informeaza NewsIn.

Doar patru partide ar intra in Parlament daca duminica viitoare ar avea loc alegeri: PD, PSD, PNL si PNG, arata un sondaj al IMAS, realizat intre 9-17 iunie, dat publicitatii luni. Conform cercetarii sociologice PLD, PRM si UDMR, toate cu 4%, ar risca sa nu mai acceada in Parlament, iar PC, PNTCD si PIN, toate cu cate un procent ar avea aceasi soarta.

De asemenea, un sondaj CURS publicat de „Evenimentul zilei” releva aproximativ aceleasi rezultate cu IMAS. Cu 43% din sufragii, democratii ar fi prima optiune a romanilor si aici, dar cu sapte procente in minus fata de cercetarea IMAS. Si la CURS pozitia secunda este ocupata de PSD, care are 19 procente, mai mult ca in sondajul IMAS. Pe locul trei, PNL are 11%, procent identic cu cel IMAS. PNG ar avea mai putin, 7%, iar PRM si UDMR mai mult, trecand de pragul electoral. Potrivit sondajului CURS, PLD, PC, PNTCD si PIN ar ramane in afara legislativului roman, avand sub cinci procente.

Comparand sondajul IMAS realizat in iunie cu ultimul sondaj al institutului, mai vechi cu doua luni, putem obtine niste rezultate interesante. Si aici, Traian Basescu si Gigi Becali sunt primii doi politicieni ca popularitate. Basescu obtinea in aprilie 42%, ceea ce inseamna ca intr-o luna si jumatate, perioada in care a fost referendumul a crescut cu 14%. Si Becali pare ca a crescut in aceasta perioada cu 20%, dat fiind ca in aprilie, IMAS il cota doar cu 14%. Cresterea lui Becali este surprinzatoare in conditiile in care, in ultimele doua luni, prezenta sa ca personaj politic a fost oarecum autocenzurata, patronul Stelei anuntand chiar in perioada de dinainte de referendum ca-si va rari aparitiile publice pentru a nu participa la randu-i la dezbaterea legata de suspendarea lui Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.