Alexandru Sassu si Rasvan Popescu, sefi pana in toamna.

Legea nu prevede interimari la CNA si Consiliul de administratie de la TVR.

Presedintele critica situatia, premierul o lauda

Intelegerea politica dintre PNL si PSD asupra sefilor TVR si CNA nu a functionat nici joi, ca dovada ca solutia aleasa este cea a presedintilor interimari. Alexandru Sassu, reprezentantul PSD in Consiliul de administratie al TVR, a fost propus presedinte interimar pana in luna octombrie, iar Rasvan
Popescu - PNL - interimar la CNA tot pana in octombrie. In prealabil, dupa un vot cu peripetii, acuze de presiuni politice, SMS-uri si doua tururi de scrutin, Rasvan Popescu a trebuit sa treaca de votul propriilor colegi din CNA. "Trocurile politice, presiunile si amenintarile la care au fost supusi unii membri ai CNA decredibilizeaza aceasta institutie publica", a declarat Ioan Onisei dupa vot. In schimb, Popescu nu parea deranjat de situatia creata si si-a prezentat viziunea despre viitoarea "forma colegiala a CNA". Cert este ca, in decurs de doar doua zile, CNA a fost convocat in patru sedinte pentru a se reusi alegerea unui presedinte convenit la negocierile dintre PSD si PNL.

In plenul Parlamentului, lucrurile au functionat tot cu sincope si s-a ajuns la solutia interimatului, pe de o parte din cauza lipsei de cvorum, iar pe de alta din cauza suspiciunii ca cei doi nu vor intruni voturile necesare. Gaselnita interimatului a venit din partea lui Nicolae Vacaroiu si Bogdan Olteanu, care insa au evitat sa raspunda argumentelor si acuzelor aduse de PD pe aceasta tema.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.