Motiunea pe sanatate initiata de PSD a picat astazi in Senat cu 50 de voturi pentru si 36 impotriva, in timp ce alti doi senatori s-au abtinut.

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a sustinut in discursul din Senat ca aceasta motiune este un prilej bun pentru a prezenta ceea ce a facut si ceea ce urmeaza sa faca in sistemul de sanatate.

"Deranjez pentru ca nu fac compromisuri, nu fac jocuri de interese, ba chiar am stricat jocuri de interese, de aceea, nu reforma este tinta, ci eu, pentru ca vreau sa fac o reforma transparenta, indreptata catre cetatean", a spus Eugen Nicolaescu.

Ministrul Eugen Nicolaescu a tinut sa recunoasca in fata senatorilor ca nu a comunicat suficient de bine deciziile pe care le-a luat pentru aplicarea reformei in sanatate, dar a invocat in apararea sa faptul ca nu a cheltuit bani publici pentru comunicare si ca s-a limitat la conferinte de presa si comunicate de presa. Ministrul s-a plans ca presa nu a preluat din aceste conferinte si comunicate aspectele relevante pentru cetatean, si ca de aceea comnicarea cu populatia, mijlocita de presa, a fost un esec partial.

"Presa a tabloidizat masurile pe care le-am luat pentru a aplica reforma", s-a plans Nicolaescu.

Ulterior, ministrul Eugen Nicolaescu a reluat discursul pe care l-a sustinut ieri in fata plenului Parlamentului, ca raspuns la motiunea simpla depusa de PD-PLD "Criza din sanatate poarta un nume: Eugen Nicolaescu".

Motiunea PSD ar fi trebuit sa fie discutata ieri, dar a fost amanata din cauza disputelor pe tema conducerii CNA, TVR si radioului public.

In textul motiunii, social-democratii solicitau demisia ministrului Eugen Nicolaescu si revenirea la sistemul de medicamente gratuite si compensate din 2004. Documentul se mai referea la elaborarea Strategiei Nationale de sanatate, definirea strategiei de reforma sanitara si la implementarea Planului National de paturi in spitale.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.